Yachting Art Magazine

Varen - een nieuwe jachthaven bij Parijs

Binnenscheepvaart is voor wie niet in een kuststreek woont, een goede manier om kennis te maken met varen en zeilen zonder in het weekend kilometers te hoeven rijden. De regio Parijs (Frankrijk) zal haar aantrekkingskracht op dit gebied verder vergroten, met de start van de werkzaamheden voor een nieuwe jachthaven, gelegen aan de Seine, tegenover Maisons Laffitte, in Cormeilles en Parisis, genaamd Port Cormeilles.

Varen - een nieuwe jachthaven bij Parijs
Varen - een nieuwe jachthaven bij Parijs

Parijs (France) - Cormeilles en Parisis zal over een paar jaar ongetwijfeld een zeer populaire jachthaven zijn, want het project dat er net van start is gegaan, is bijzonder aantrekkelijk. 

Aan de Seine, tegenover Maisons Laffite en zijn hyppodroom, zal het Ile-de-France stadje Cormeilles en Parisis zich uitrusten met een jachthaven van 150 tot 200 ligplaatsen, gelegen in de loop van een gloednieuwe wijk met 1200 wooneenheden - Seine Parisii - verfraaid met buurtwinkels en restaurants. 

Met andere woorden, een nieuwe woonplek in Ile-de-France, in een bevoorrechte omgeving, georganiseerd rond boten, watersport en waterrecreatie, die bijna 3000 inwoners zal verwelkomen!

De haven van Cormeilles en Parisis zal qua concept vergelijkbaar zijn met die van Port Cergy (Cergy Pontoise), de allereerste jachthaven van Ile-de-France, en zal in de plaats komen van een afzichtelijk industrieel braakland van 22 hectare, in dit geval een voormalige cementfabriek van de Zwitserse groep Holcim Lafarge, waarvan de vervallen silo's twee jaar geleden zijn vernietigd.

De architect van de haven van Cormeille en Parisis is niemand minder dan Xavier Bohl, een adept van het concept zachte architectuur, aan wie we het Presqu'île de la Touque, in Deauville en de Marina de Pafos te danken hebben. 

De jachthaven van Cormeilles en Parisis zal plaats bieden aan 150 ligplaatsen, waarvan 80 binnen het bassin dat door een poort wordt beschermd tegen de schommelingen van de Seine, en 70 langs de oevers van de Seine. 

Er zij op gewezen dat met het project, dat wordt uitgevoerd door Urbanera en Bouygues Immobilier, een bedrag van bijna 20 miljoen euro is gemoeid, waarvan 5 miljoen voor de jachthaven.

Varen - een nieuwe jachthaven bij Parijs
Varen - een nieuwe jachthaven bij Parijs

Share this post

Comment on this post