Yachting Art Magazine

Mercury Marine avtäcker ny serie dieselmotorer som förbättrar effektiviteten inom intervallet 230–270 hk

Mercury Marine, det världsledande företaget inom marin framdrivning och marin teknik, lanserade idag vid båtmässan i Sydney ett nytt sortiment av 3,0-liters dieselmotorer för drev, inombordare och vattenjet. De finns i storlekarna 230 hk och 270 hk. Dessa nya motorer har konstruerats, utvecklats och testats under tre års tid och de kommer att vara ledande i sin klass avseende flera olika egenskaper: acceleration, tillförlitlighet, enkel installation och enkelt underhåll, samt dämpning av buller, vibration och kärvhet.

Mercury Marine avtäcker ny serie dieselmotorer som förbättrar effektiviteten inom intervallet 230–270 hk

”Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ett produktutbud som de kan använda för att tillfredsställa marknadens behov av dieselkraft i dessa viktiga hästkraftskategorier”, sade Kris Neff, Mercury Marine, vice president för global kategorihantering och strategisk planering. ”Det finns ett aktivt segment av båtmarknaden som behöver våra dieselmotorers vridmoment vid låga varvtal och deras extrema hållbarhet. Dessa nya motorer förstärker vårt redan klassledande utbud av framdrivningssystem med diesel”.

Detta nya utbud av motorer är en fortsättning på Mercurys utveckling av dieselkraft som uppfyller Tier 3-utsläppskraven, vilka avser minska dieselmotorernas inverkan på miljön.

Dessa motorer är helt kompatibla med Mercurys SmartCraft-teknik, som ger användarna direkt åtkomst till en stor mängd motorrelaterad information och mätningar, samt påminnelser om underhåll och felsökningshjälp. De kan också integreras med Mercurys Joystick Piloting for Inboards (JPI) och Joystick Piloting for Sterndrives (JPS), som ger båtägaren bättre kontroll över båten.

”Vi konstruerade vår dieselmotor på ett helt nytt sätt för dessa hästkraftskategorier, med fokus på kundernas prioriteringar på den globala marknaden”, sade Reinhard Burk, senior director för de globala kategorierna drev och inombordare. ”Dessa nya FCA-baserade motorer tillfredsställer kundernas efterfrågan på dieselkraft som är enkel att installera, konfigurera och sköta; som gör båtlivet enkelt och intuitivt”.

Motorn använder ett nytt och vattenkylt VGT-turboaggregat samt commonrail-bränsleinsprutning för en exceptionell prestanda och avsevärt förbättrad acceleration och topphastighet.

Mercury utsatte dessa motorer för intensiva tester, inklusive ”påskyndad livslängd”, som utsatte motorerna för större påfrestningar än kunderna skulle uppleva vid normal användning. ”De är extremt tillförlitliga och hållbara”, sade Burk. ”Konsumenterna kommer enkelt att kunna ordna med reparationer och underhåll eftersom motorerna är en del av Mercurys globala servicenätverk”.

Share this post

Comment on this post