Yachting Art Magazine

Alliance Marine förstärker ytterligare i Sverige

Norra Europa är en av de viktigaste marknaderna för den europeiska sjöfartsindustrin, särskilt Sverige. En strategisk marknad där den franska koncernen Alliance Marine har för avsikt att bli en av de ledande!

Alliance Marine förstärker ytterligare i Sverige

I detta syfte har koncernen med Jean-Paul Roche som ordförande meddelat att man förvärvat den svenska distributören Comstedt, ett företag med säte i Göteborg på västkusten, som är mycket väletablerat i landet och som vänder sig till yrkesverksamma inom fritidsbåtar och sportfiske.

Alliance Marines strategi bygger till stor del på internationell tillväxt, både organisk och extern.
och extern tillväxt.

Förvärvet av det svenska företaget Comstedt, en viktig distributör av de bästa varumärkena i branschen, ger nya möjligheter för koncernen och breddar dess produktutbud.
möjligheter för koncernen och utvidgar dess geografiska område.

Comstedt grundades 1983 av Jan Comstedt och har vuxit snabbt.

Företaget etablerade sig genast som distributör och erbjöd teknisk rådgivning och högkvalitativ service till sina B2B-kunder (båtbyggare, skeppsbyggare, specialister på fritidsfiske och tekniska installatörer).

Denna expertis har länge varit erkänd av branschen, vilket framgår av Comstedts långvariga samarbete med förstklassiga märken som Humminbird, Minn Kota, Cannon, Lewmar, Jabsco, Rule, Dometic...

Efter Alliance Marines förvärv av Comstedt förblir dess struktur och team oförändrade.

Ledningsgruppen består av Mats Comstedt (vd), Anna Comstedt Hedröd (ekonomichef) och Magnus von Barth (försäljningschef), som leder ett team på 21 personer i Sverige.

Mats Comstedt förklarar skälen till sammanslagningen på Yachting Art: "Vi kände genast en gemensam kultur med ledningen för Alliance Marine, och Comstedt-teamet ser fram emot att påskynda genomförandet av vår tillväxtplan för 2022. Att bli medlem i Alliance Marine ger oss en finansiell grund som hjälper oss att utforska nya marknadssegment och växa snabbare i Skandinavien. Vi har just öppnat ett försäljningskontor i Finland och Norge med 6 nya anställda och ser fram emot ytterligare affärsutveckling under 2022. Vi är mycket glada över att denna territoriella expansion passar perfekt in i Alliance Marines internationella tillväxtambitioner."

Comstedt och Alliance Marine Group lyfter vid detta tillfälle fram en tillväxtvision som bygger på respekt för åtaganden och på en lojal relation med leverantörer och partners.

Jean-Paul Roche, ordförande för Alliance Marine, förklarar: "Om vi upptäcker möjligheter till distribution eller utvidgning av territoriet diskuterar vi dem gärna öppet med varumärken som är villiga att utveckla ömsesidig tillväxt. Vårt främsta mål är att ge Comstedt stöd från koncernen för att stärka dess positioner. Redan 2021 uttryckte vi vårt intresse för Skandinavien genom förvärvet av Navinordic AB. Båda företagen kommer att fortsätta sin verksamhet på samma sätt som nu, var och en med sina egna varumärken och partners, och tillsammans kommer de att utgöra ett starkt ankare i Skandinavien för Alliance Marine."

Share this post

Comment on this post