Yachting Art Magazine

Dieselbinnenboord - samenwerking tussen Linssen Yachts en Mercury Marine

Binnenwateren - De Nederlandse bouwer van luxe rivier- en zeiljachten Linssen Yachts, die zo'n 70 boten per jaar bouwt, heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met de Amerikaanse motorenfabrikant Mercury Marine op het gebied van binnenboord dieselmotoren.

Dieselbinnenboord - samenwerking tussen Linssen Yachts en Mercury Marine

Als gevolg van deze samenwerking zal Linssen Yachts haar 40-voets Linssen Grand Sturdy, Linssen SL, Linssen Variotop en Linssen Variodeck - de bestsellers van de scheepswerf - voortaan uitrusten met de Mercury Diesel 2.0 115 pk-motor, in plaats van de uit productie genomen Volvo D3.

Het partnerschap, dat reeds operationeel is, zou volgens onze informatie kunnen worden uitgebreid tot andere dieselmotoren van Mercury Marine, aangezien Linssen de Amerikaanse motorfabrikant heeft gekozen vanwege de zuinigheid van zijn motoren, hun duurzaamheid, hun weerstand tegen corrosie en hun hoge-druk common rail brandstofinjectietechnologie, die lawaai, trillingen en schudden tot een minimum beperkt.

Dankzij het partnerschap zal de Nederlandse werf ook kunnen profiteren van de sterke aanwezigheid van het Mercury dealernetwerk wereldwijd, waardoor Linssen-eigenaars snel en gemakkelijk motoronderhoud kunnen organiseren.

Yvonne Linssen, commercieel directeur van Linssen Yachts, deelde haar enthousiasme over de nieuwe samenwerking met Yachting Art: "Met deze samenwerking combineren we onze expertise op het gebied van nieuwe productontwikkeling met de expertise van Mercury op het gebied van voortstuwingssystemen en geïntegreerde onderdelen- en serviceplatforms. We zijn enthousiast over deze strategische samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat deze zal resulteren in een verbeterde productkwaliteit en een betere algehele ervaring voor onze booteigenaren."

Decryptie - Het zijn moeilijke tijden voor Volvo Penta, dat te kampen heeft met toenemende concurrentie in zijn kernactiviteit, of het nu gaat om binnenboordmotoren voor jachten of motorboten. Mercury Marine profiteert van deze situatie, met een sterke groei in zijn divisie binnenboord dieselmotoren.

Share this post

Comment on this post