Yachting Art Magazine

En ny fransk importör för de svenska segelbåtarna Hallberg-Rassy

Det finns en förändring i distributionen av det svenska lyxbåtsmärket Hallberg Rassy i Frankrike: från och med nu kommer Hallberg-Rassy att vara representerad i Frankrike från Port Grimaud.

En ny fransk importör för de svenska segelbåtarna Hallberg-Rassy

Nyheten är ny, förhandlingarna har precis avslutats.

Medan flera franska varv var på väg att ersätta LJB Marine i La Rochelle - inklusive två på Franska Rivieran - valde Magnus Rassy äntligen SMN-varvet i Port Grimaud, den symboliska ägaren av det varumärket som har samma namn, vars huvudkontor och varv ligger på Sveriges västkust, i Ellös, på ön Orust, nordväst om Göteborg och ett stenkast från Marstrand, Mecka för nordisk segling.

Om det någonsin fanns ett ikoniskt varumärke, är Hallberg-Rassy den viktigaste båtbyggaren i kungariket med en omsättning på 22 miljoner euro, för 50 båtar som byggs varje år, tillsammans med märken som Najad-Arcona (9 miljoner euro), Rossättra ( 4 miljoner euro) och Sweden Yachts (Sweden Yachts, Malö Yachts och Regina of Vindö), vars omsättning är mer anekdotisk.

Baserat på Port Grimaud föddes SMN-varvet ursprungligen från skapandet av stadshamnen vid Var-kusten, i början av Henri Amel, och köpte sedan några år senare av privata investerare som genom åren har utvecklat en extremt rik utbud av tjänster tillgängliga för båtfarare.

SMN erbjuder hela tjänsteutbudet på ett varv som är specialiserat på fritidsbåtar, oavsett om det är segelbåtar eller motorbåtar, oavsett om det är marinmekanik, elektricitet och elektronik, kåpa, komposit eller rigg, vilket differentierar sig genom att varvet har internaliserat alla dessa handel, förutom de som är relaterade till segelmakning och nautiskt sadelmakeri. Företaget omsätter nästan 5 miljoner euro och sysselsätter 35 personer.

SMN erbjuder också en vinterförvaringstjänst på land eller i en skjul, främst för motorbåtar med nästan 70 platser tillgängliga.

Parallellt med dessa aktiviteter har SMN sin egen skeppshandlare och är också en agent för stora märken av fritidsbåtar, som Solaris Yachts, Dehler, Black Pepper, Brig, Sessa Marine, Privilège Marine, Suzuki Marine och Targa, den berömda 4x4 av havet, importerat till Frankrike av Snip Yachting (Ouistreham).

Med importen av Hallberg Rassy till Frankrike stärker SMN sitt produktutbud i en ny verksamhet, med tanke på att det begränsade antalet båtar som byggs per år av det svenska varvet, deras prispositionering och det faktum att överlämningarna sker i Sverige, i Ellös (med 50% av leveranserna sedan med lastbil och 50% av avgångar från Ellös) bör företaget huvudsakligen fokusera på direktförsäljning och använda, om nödvändigt, affärsleverantörer.

Share this post

Comment on this post