Yachting Art Magazine

Franck Roy yachter förför de skandinaviska länderna

Sedan övertagandet i november 2019 fortsätter Chantier Naval Franck Roy att expandera och har sin första återförsäljare i Finland.

Franck Roy yachter förför de skandinaviska länderna
Franck Roy yachter förför de skandinaviska länderna

Företaget med säte i La Boissière des Landes i Vendée, övertagen av den unga entreprenören Romuald Tuffery, stannar på kurs trots motvind kopplad till Covid 19-pandemin.

Från början var hans ambitioner tydliga: att vidmakthålla kunskapen om sin verkstad medan han utvecklade sin internationella närvaro. "Dessa exceptionella båtar, byggda för över 20 år sedan av Franck Roy, grundaren, har enligt min mening sin rättmätiga plats på världens vattenvägar. Våra guldsmeders kunskaper är sällsynta och eftertraktade, särskilt internationellt" förklarar Romuald TufferyYachting Art Magazine.

Parallellt med de nuvarande beställningarna har varvets team under flera månader arbetat med att skapa ett återförsäljarnätverk i Europa och runt om i världen.

Internationell prioritering för Chantier Naval Franck Roy

Insatserna bär frukt eftersom ett första partnerskap just har undertecknats.

Det är en finsk återförsäljare, Aquastore, som ligger några kilometer från Helsingfors. Aquastore har nu exklusiv rätt att sälja Franck Roy på sitt nationella territorium.

Romuald Tuffery säger: "Erkki, vår finska partner, såg omedelbart potentialen för våra båtar i sitt land. Dessutom har han redan flera intresserade kunder. Denna utveckling gör att vi kan göra våra båtar synliga internationellt och därmed bidra till att bevara kunskapen -hur."

Ljusa utsikter för Aquastore

"Aquastore är nöjd med att bli Franck Roys återförsäljare i Finland" avslutar Erkki Kaurinkoski, verkställande direktör för Aquastore. "Vi insåg genast att den här gården producerade något unikt. Vi är särskilt intresserade av mindre båtar som passar bra in i vårt sortiment och inte konkurrerar med våra nuvarande varumärken Jeanneau och Grand Soleil. Just nu finns det inga konkurrenter som säljer sådana båtar i Finland och vi ser en stor potential. "

Aquastore kommer att representera Franck Roy varvet från 13, 14, 15 och 16 augusti på Helsingfors Boat-Afloat Show.

Franck Roy yachter förför de skandinaviska länderna

Share this post

Comment on this post