Yachting Art Magazine

De Amsterdamse Metstrade 2020 geannuleerd

De zwarte serie gaat verder voor de nautische industrie in termen van beurzen: het is de beurt aan Mets, de wereldtentoonstelling voor mariene en nautische technologieën, om de annulering ervan aan te kondigen. 

De Amsterdamse Metstrade 2020 geannuleerd

De Mets, die weinig bekend is bij het grote publiek en de zeilers, is niettemin een belangrijke vakbeurs voor de nautische en maritieme sector, waar al 32 jaar lang de nieuwste technologieën en innovaties worden ontdekt die de boten van morgen uit de hele wereld zullen uitrusten.

De vandaag aangekondigde afzegging door RAI Amsterdam, de organisator, heeft de wereld van de machinefabrikanten, voor wie dit evenement de eerste plaats is om hun producten op de markt te brengen, dan ook geschokt.

De redenen voor de annulering van de Amsterdam Mets, die gepland staat voor 17 tot en met 19 november, zijn te wijten aan de Covid-epidemie en de beperkingen op het verkeer buiten en binnen Europa.

Niels Klarenbeek, scheepsdirecteur van Metstrade, is natuurlijk teleurgesteld, maar ook optimistisch: "We hebben met grote inzet gewerkt om van Mets een veilige en succesvolle show te maken. De afgelasting van Metstrade 2020 was een klap voor mijn team en mijzelf, maar door te luisteren naar de vele stemmen in de branche, waaronder de beurscommissie, Icomia, partners en stakeholders, was het de enige juiste beslissing die we konden nemen. Ons team werkt samen met onze partners aan verschillende virtuele manieren om de bootindustrie te verbinden in deze uitdagende tijden".

De leden van Icomia steunen de beslissing om de show van dit jaar te annuleren en begrijpen de huidige uitdagingen. Sara Anghel, voorzitter van Icomia, vertelde Yachting Art Magazine: "De beslissing was uiterst moeilijk te nemen en de COVID-19 pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op de industrie. Icomia is het eens met de beslissing van RAI Amsterdam en zal samenwerken met het team van Mets in Amsterdam om zo snel mogelijk de thuishaven voor de industrie te zijn".

Bas Dalm, Executive Vice President van de divisie Exhibition & Sales van RAI Amsterdam is bedroefd over het besluit om de Mets af te schaffen: "RAI Amsterdam is hard getroffen door de huidige wereldwijde crisis. We bleven hopen dat de Metstrade-beurs tot het einde toe zou doorgaan, maar de wereldwijde situatie is niet significant verbeterd. Hoewel dit besluit nadelig is voor de gehele recreatievaart, is het op dit moment de enige juiste beslissing".

Share this post

Comment on this post