Yachting Art Magazine

Nordkapp och Sting ersätter Evinrude med Mercury Marine

Evinrudes bortgång från det utombordliga motormärket, som stoppades av ägaren, den kanadensiska koncernen BRP, förändrar spelet i världen med utombordsmotorer: Från och med nu kommer Mercury att utrusta de skandinaviska båtarna Nordkapp och Sting!

 Nordkapp och Sting ersätter Evinrude med Mercury Marine

Nordkapp och Sting ersätter Evinrude med Mercury Marine

Mercury Marine har just ingått ett partnerskapsavtal med den norska koncernen Frydenbø, ägare av varumärkena Norkapp och Sting.

Evinrudes utfällbara motorvarumärke har inte färdigt med att omforma korten i världen för utombordsbåtar, eftersom det försätter de skrovbyggare som var partner i överenskommelsen i en svår situation.

Denna brutala död, som accelererades av Covid-krisen, var oundviklig och har sina rötter i en situation som har blivit marginell under årens lopp, på grund av tekniska val som var lika briljanta som de missförståddes av marknaden och tvingade båtbyggare att snabbt upprätta nya partnerskap med motortillverkare.

Dessa partnerskap består i att validera idealiska motorpaket, där skrov, utombordsmotorer och propellrar kombineras, i vetskap om att varje skrov måste kunna erbjuda ett antal motorer för att kunna erbjuda ett val som tilltalar så många båtar som möjligt.

Detta är en ganska lång process som i slutändan leder till vad yrkesfolk kallar kombos: Varje båt erbjuder därför som standard två till tre utombordsmotorer, vederbörligen provade och godkända, som direkt marknadsförs via distributionsnäten.

I detta sammanhang har Frydenbø-gruppen valt Mercury Marine, vilket är en bra bit för att öka dess marknadsandel i Nordeuropa.

Hans Petter Slang, VD för Frydenbø "s Marine Division", kommenterade Yachting Art: "Kvicksilver står för kvalitet, prestanda och tillförlitlighet - en perfekt kombination med Nordkapp och Sting. Detta nya samarbete kommer att göra det möjligt för oss att vara ambitiösa för att uppnå en betydande tillväxt på etablerade marknader.

Marty Bass, ordförande för Mercury Marine EMEA, sa: - Vi är glada över att kunna utvidga vårt partnerskap med Frydenbø och stolta över att kunna förknippas med de starka varumärkena Sting och Nordkapp. Frydenbø och Mercury är båda globala företag med en stark innovationshistoria inom den marina industrin och har en gemensam passion för produktledarskap. Detta partnerskap ger båda företagen möjlighet att på kort sikt utvidga vår globala kundbas och söka ytterligare tillväxtmöjligheter i framtiden".

Frydenbø kommer att börja sälja båtar i paket med Mercury för sina 2021-modeller och planerar att visa upp partnerskapet och de nya modellerna i september på Båter i sjøen, Skandinavias största flottshow.

Frydenbø är en diversifierad norsk koncern med 550 anställda och en omsättning på 280 miljoner euro. Med sin närvaro i bil-, fastighets-, industri- och finanssektorerna har den också en marin avdelning med två produktionsanläggningar i Polen, som bygger Nordkapp- och Sting-båtarna. Frydenbø är också distributör av halvfasta Zodiac-båtar i Norge och Sverige och är distributör av Bénéteau i Sverige.

Frydenbø Marine AS - Saetre

Share this post

Comment on this post

S
Synd, när de äntligen hade chansen att matcha bra båtar med bra motorer, som t.ex Yamaha.<br /> Men billigt var väl viktigare!<br /> Fler båtar på verkstan i sommar!
Reply