Yachting Art Magazine

Sportfiske - partnerskap mellan ukrainska Finval Boats och Yamaha Marine

Enligt detta exklusiva 5-åriga partnerskap kommer båtar som byggts av det ukrainska varvet Finval Boats alla utrustade med Yamaha Marine utombordsmotorer.

Sportfiske - partnerskap mellan ukrainska Finval Boats och Yamaha Marine

Nautism - Nyheten försvagas inte inom utombordsmotorer eller mer än någonsin, perioden är för partnerskap mellan motortillverkare och byggare av fritidsbåtar.

Vi har just fått reda på undertecknandet av ett partnerskap mellan Yamaha Marine Europe och det ukrainska varvet Finval Boats, en erkänd specialist inom sportfiskebåtar i aluminium, särskilt basbåtar, som bygger nästan 200 enheter per år.

Finval grundades av Igor Surdu 2008 i den ukrainska huvudstaden Kiev och bygger starka, lätta fiskebåtar av aluminium med förstklassiga funktioner, exceptionella grovvattenfunktioner och 10 års skrovgaranti.

Finval Boats riktar sig till friluftsentusiaster som älskar utforskning och vattensporter samt fiske, och de utformades för att möta kraven på att segla i vattnet nära märkets huvudkontor, som Igor Surdu förklarar på Yachtong Art: "I Ukraina, särskilt i Dnepr bassängen finns det stora fiskmagasiner. Det är en favoritplats för fiskare där det är mycket vanligt att segla i två meter vågor. Så vårt främsta mål är att skapa båtar som gör att fiskare kan känna sig trygga och bekväma, oavsett väder. "

Finval Boats nuvarande flotta innehåller tio modeller som sträcker sig från 15 till 22 fot i fyra produktlinjer: Rangy, Evo, Sport Angler och FishPro. Även om de är avsedda för lite olika aktiviteter, är de alla utformade för att inspirera kundernas förtroende genom att betona sjövärdighet, uthållighet och komfort. Det är detta tillvägagångssätt som gjorde varumärket till ett naturligt val för Yamaha.

Eftersom Yamahas VMAX SHO-sortiment av utombordsmotorer sedan introduktionen i Europa i september 2020 har visat sig vara särskilt relevant för Finval-kunder.

Finns i 90, 115, 150 och 175 hk, och Yamahas VMAX SHO-utombordare utmärker sig på lätta, högpresterande båtar som aluminiummodellerna i Finval-linjen.

Fabrice Lacoume, chef för Yamaha Motor Europes marina division, förklarar: "Finval bygger snabba, sportiga fiskebåtar som erbjuder en överlägsen nivå av lyx och komfort utan att försumma styrka och hållbarhet. Hos Yamaha Motor är vi engagerade i att möta våra kunders behov genom att erbjuda nya tekniska innovationer för att förbättra upplevelsen till sjöss. Finvals kunder är våra kunder och vi delar samma filosofi. Det är något vi verkligen uppskattar hos Yamaha. "

Som ett resultat av avtalet mellan de två företagen kommer Finval Boats flotta att dra nytta av ett brett utbud av Yamaha-levererade, fabriksmonterade utombordare.

Utombordarna på 60, ​​70 och 80 hk från Medium Power-serien passar perfekt för både den mångsidiga Evo 475 och den extremt manövrerbara Rangy 510. Med rorkultalternativ som är perfekta för trolling kan användare av dessa båtar nu få mer utrymme ombord, minskad vikt, ökad effektivitet och unik kontroll vid fiske i låga hastigheter.

På toppen av flottan kommer Yamahas kraftfulla VMAX SHO-utombordare från 90 hk till 200 hk att vara en perfekt match för 505 FishPro, liksom Finvals trio av 5,5 meter båtar i Evo-, Sport Angler- och FishPro-linjerna . Dessutom är Yamahas V6 Premium-utombordare en perfekt matchning för Finvals toppmoderna 685-modeller, som erbjuds i Sport Angler och FishPro-variationer.

Share this post

Comment on this post